Беруші для плавання

Коли ми плаваємо, то в наші вуха мимоволі потрапляє вода. Якщо вона проникає в важкодоступне місце, то не може повністю вийти назовні і заподіює шкоду. Адже в річковій і навіть морській воді містяться бактерії, які можуть спровокувати запалення. А в басейні вона містить хлор, який пересушує шкіру вушних проходів, порушуючи природну секрецію сірки.

Саме тому ЛОР-лікарі рекомендують використовувати беруші для плавання. Вони не дають воді проникнути всередину, захищаючи вуха від її шкідливого впливу. Часто у дайверів запалюється середнє вухо і інші структури слухової системи. Щоб уберегти себе, рекомендується використовувати беруші для дайвінгу. Вони стануть вірними супутниками тим, хто хоче насолодитися красою підводного світу без неприємних наслідків.

Переваги користування плавальними берушами

Тим, хто ходить в басейн або часто плаває у відкритих водоймах, обов'язково потрібно захищати вуха. Адже під впливом води вушна сірка набухає, провокуючи утворення пробок і запальних процесів. Особливо часта ситуація - людина вийшла з басейну, в слухових проходах залишилася волога, і на вулиці вуха продуло. Все, отит забезпечений!

Спеціальні затички для вух для плавання допоможуть уникнути багатьох проблем:

  • Чи не дадуть воді проникнути всередину слухових проходів
  • Захистять вуха від бактерій і хімічних речовин, що містяться у воді
  • Допоможуть знизити ризик отиту та інших вушних хвороб
  • Допоможуть запобігти утворення пробок від набряклої сірки
  • Позбавлять від дискомфортних відчуттів, коли вуха закладає водою

Беруші для басейну сконструйовані таким чином, що вода через них не проходить, але при цьому людина чує всі корисні сигнали, перебуваючи в басейні - голоси, свисток тренера та інші. Це забезпечує комфорт і безпеку під час занять.

Як вибрати плавальні беруші

Найголовніше правило, яке потрібно засвоїти - звичайні вкладиші для сну в цьому випадку не підійдуть. Вони не захищають від води і працюють абсолютно за іншим принципом. До того ж, якщо беруші виготовлені з пористого матеріалу, вони можуть намокнути в воді і створити надлишковий тиск. Через це у людини порушується місцевий кровообіг, може боліти голова і навіть погіршитися слух.

Беруші для вух для плавання мають зовсім іншу конструкцію і за зовнішнім виглядом відрізняються від спальних. У них є спеціальна пелюстка, яка затримує воду, не даючи їй проникнути всередину вуха. При цьому у багатьох є спеціальний клапан, який випускає повітря, щоб знизити компресію, але воду не пропускає. Завдяки цьому під час плавання вирівнюється тиск в слуховій трубі, а людина може чути звуки.

Як вибрати беруші для плавання? Для початку потрібно визначитися з їх формою. Є кілька варіантів:

  • Грибки - мають тонку ніжку і насаджений на неї захисний пелюсток з округлою верхівкою. Виготовлені з силікону, відрізняються надійністю за рахунок максимальної щільності прилягання. Зручні в добуванні - досить лише потягнути за ніжку, яка злегка виступає з гирла вушного проходу. Забезпечують ефективний захист від води і можливість чути звуки.
  • Стріли - схожі на грибки, але верхівка пелюстки більш загострена, а замість однієї пелюстки - кілька. За характеристиками і властивостями практично не відрізняються - теж силіконові, припасовані, зручні в носінні і витяганні. За рахунок багатоступінчастої конструкції забезпечують максимальний захист від води.
  • Кульки - круглі термопластичні беруші, які вставляються в вушні проходи і приймають їх форму. Щоб з витягти, потрібно злегка натиснути на виїмку під вушної мочкою - і вони вийдуть. Ці вкладиші найдоступніші і прості, але недостатньо зручні. По-перше, вони не пропускають звуки, по-друге - НЕ вирівнюють тиску. До того ж швидко приходять в непридатність.
  • Ерго-беруші - мають «розумну» конструкцію з ретельно продуманою ергономікою. Їх ніжка порожня і виконана з стисненого силікону, завдяки чому людина все чує під час плавання. Крім того ці вироби оснащені спеціальним ущільнювачем, який посилює захист від попадання води. Ці вкладиші ідеально захищають вуха і вирівнюють тиск в слуховий трубі. Такі беруші для плавання купити варто тим, хто багато часу проводить під водою.

Підбираючи плавальні вушні вкладиші, потрібно звернути увагу на те, які відчуття вони у вас викликають. Це дуже індивідуальний процес. Найважливіші параметри:

  • Наскільки щільно прилягають беруші - вони не повинні залишати зазору між пелюсткою і стінками слухового проходу, але і не тиснути
  • Чи зручно вухам - важливо, щоб заглушки практично не відчувалися всередині
  • Чи є опція скидання тиску - це потрібно, щоб під час плавання у вас не виникало почуття закладеності у вухах

Збираючись купити беруші для плавання, подивіться на бренд. хороша репутація у торгових марок Speedo, Arena, TYR, OHROPAX, Calmor. Ці виробники виготовляють плавальні вкладиші для вух з якісних матеріалів, які піддаються ретельному тестуванню. Також вони постійно працюють над удосконаленням конструкції, щоб забезпечити користувачам максимальний захист. Якщо ви шукаєте, де купити беруші для плавання, можна підібрати їх у нашому центрі. Ми пропонуємо великий вибір продукції відомих брендів, яка ефективно утримує воду і комфортно відчувається в вухах. Якщо відповідні беруші для плавання купити не вдасться, можна виготовити їх на замовлення - за зліпком вуха. Вони будуть ідеально відповідати формі вашого слухового проходу.

Покупці, які придбали у нас беруші для плавання, відгуки залишають позитивні:

  1. «Просто знахідка - вода не потрапляє в вуха, але все добре чути!»
  2. «Раніше постійно продувало після басейну, тепер використовую беруші - і отити як рукою зняло»
  3. «Дуже зручно плавати - ніякої води всередині, вуха не закладає, тренера чую»

Ви можете випробувати плавальні вкладиші для вух на собі - замовте їх прямо зараз!

Щоб купити беруші для плавання зв’яжіться з нами!

    Напишіть нам