Беруші для музикантів

Гарна музика змушує серце битися частіше від захоплення, окриляє і надихає. Але не варто забувати, що вона ще й створює чимале навантаження на слухову систему. Особливо на концертах, де рівень гучності може перевищувати 90 і більше дБ. Ось чому у людей, чия робота пов'язана з музикою, частим профзахворюванням є туговухість.

Але хороша новина в тому, що можна займатися улюбленою справою і отримувати від нього задоволення без шкоди для слуху. У цьому допоможуть беруші для музикантів, які відсікають дискомфортні звуки, пропускаючи важливі.

Кому і навіщо потрібні беруші для музикантів?

Захисні вушні вкладиші стануть в нагоді всім працівникам музичних професій. Вони допомагають уникнути постійної акустичної травми, яка виникає при впливі гучних звуків. 

Лікарі рекомендують носити беруші професійні для музикантів різних напрямків:

  • Барабанщики - на барабанах практично неможливо зіграти тихо. В середньому одна установка виробляє звук гучністю близько 100 дБ. І це далеко не межа. Адже щоб гарненько розгойдати мелодію, доводиться активно бити по залізу і томам. В результаті страждають вуха барабанщика - не тільки від гучного звуку, але і від вібрацій. Вушні вкладиші захистять барабанну перетинку від цих впливів, при цьому пропустять м'якші і комфортні сигнали. В результаті музикант чує всю групу і грає синхронно з нею.
  • Гітаристи - перебір струн створює досить пристойне навантаження на вуха. До того ж в музичних групах на гітарі, як правило, грає соліст, який чує звуки інших інструментів. Все це сумується, і виходить постійна акустична травма. Спеціальні беруші зі звуковим фільтром допоможуть цього уникнути.
  • Гравці оркестру - синхронне звучання скрипок, флейт, віолончелей та інших інструментів шалено красиво, але надто шкідливо для вух. Вся ця акустична різноманітність боляче б'є по барабанних перетинках і викликає втому волоскових клітин. В результаті музиканти поступово втрачають слух, який є найважливішим інструментом в їх роботі. Уникнути цього допоможуть спеціальні беруші для концертів. Вони оснащені спеціальними фільтрами, які роблять навколишній звук комфортним і безпечним.
  • DJ - електронну музику в клубах навряд чи можна назвати тихою. І діджею доводиться непросто за пультом, міксуючи біти на радість танцюючим. З одного боку, він повинен добре чути і відчувати музику. З іншого - на вуха тиснуть гучні звуки. Знайти відповідний компроміс допоможуть беруші для DJ зі змінними фільтрами.
  • Вокалісти - співаки частіше піклуються про голос, ніж про слух, але ж він вимагає не меншої уваги. На концертах акустичне навантаження може перевищувати 100 дБ, тому варто подбати про надійний захист і запастися вушними вкладками заздалегідь.

Чому так важливо купити беруші для музикантів і використовувати їх постійно? Тільки так можна зберегти гостроту слуху - інструменту, без якого неможлива повноцінна робота в цій професії. До того ж гучна музика погано впливає на нервову і серцево-судинну систему, може викликати безсоння, неврози, психічні розлади, порушення кровообігу. Завдяки берушам всіх цих ризиків можна уникнути без втрати самого головного плюса - задоволення від музики!

Як вибрати музичні беруші?

Серед вушних вкладишів для музикантів можна зустріти як одноразові, так і багаторазові моделі. Перші підходять в тому випадку, коли навантаження на вуха створюється рідко. Наприклад, людина зазвичай співає а капела або грає сольно, але іноді виступає на концертах, де потрібно захистити вуха. Друга категорія - більш універсальна і підходить як для тренувань, так і для виступів, в основному групових.

Серед матеріалів, з яких виготовляються музичні беруші, зустрічаються різноманітні варіанти. Вкладиші з пінопропілена і поліуретану більш доступні за ціною, до того ж вони м'які і комфортно відчуваються. Але їх мінуси - в обмеженій функціональності і недовговічності.

Найчастіше вушні вкладиші для музикантів виробляють з силікону. Вони мають довгасту основу, на які нанизані кружальця або пелюстки. Як правило, у таких моделей є змінні фільтри, що дозволяють підібрати оптимальний режим звучання. Це дуже зручні беруші для діджея, барабанщика, працівника оркестру та інших музикантів

Крім форми і матеріалу вкладишів, варто подивитися, ким вони зроблені. Лікарі рекомендують довіряти лише продукції авторитетних брендів, що має сертифікацію. До них відносять торгові марки Alpine, Quies Music, BLOX Xperience music, Pro-Guard Lin-Ear, 3M. вони виготовляють вироби з якісних матеріалів, що відрізняються гарною термопластичністю і високою звукоізоляцією. Тому дискомфортні шуми в них не чути, а вухам зручно.

Якщо вам потрібні беруші для музикантів, купити їх можна в нашому центрі. Ми реалізуємо продукцію надійних виробників, пропонуючи її в широкому асортименті. Щоб підібрати модель з відповідними вам змінними фільтрами, зв'яжіться з нашими консультантами.

Не підійшли жодні з берушів? Ми можемо виготовити їх для вас індивідуально. Для цього знадобиться трохи часу, щоб зняти зліпки з ваших вух, а потім зробити вкладиші з допомогою 3D-технологій. Готові вироби будуть ідеально повторювати контури ваших слухових проходів і надійно захищати від гучних звуків. Дізнайтеся більше, проконсультувавшись з нами!

Щоб купити беруші для музикантів зв’яжіться з нами!

    Напишіть нам